برنج رابان
نکات کاربردی برای نگهداری از برنج خام
  • خانه
  • وبلاگ
  • نکات کاربردی برای نگهداری از برنج خام

نکات کاربردی برای نگهداری از برنج خام

‏29 آذر 1399

نکات کاربردی برای نگهداری از برنج خام

بسیاری از ما ایرانیان عادت داریم که برنج مصرفی یک سال خود را به صورت یک جا خریداری می کنند. اما بسیار اتفاق می افتد که دانه های برنج پس از گذشت مدتی، دچار آفت و حشره می شوند، کپک می زنند یا دچار مشکلات گوناگونی می شوند که باعث می شود حجم زیادی از برنج قابل استفاده نباشد. بنابراین اطلاع از با چگونگی نگهداری از برنج خام بسیار مهم است. چرا که ممکن است زحمت و زیان های مالی فراوانی برایتان به همراه داشته باشد.


 

3 ترفند نگهداری از برنج خام

تفاوتی ندارد که از محبوب ترین انواع برنج ایرانی استفاده می کنید یا برنج های خارجی. ما به شما رموز نگهداری از این دانه های خوش طعم و مقوی را خواهیم آموخت.

 


نکته اول، انتخاب ظرف مناسب

اینکه برنج را در چه ظروفی نگهداری می کنید، بر سالم ماندن آن ها تاثیر مستقیم دارد. به طور کلی بهتر است از برنج در سطل های پلاستیکی، ظروف شیشه ای و کیسه های نخی نگهداری شود. البته بهترین ظرف برای نگهداری از برنج خام، همان گونی های نخی قدیمی و قهوه ای رنگی است که برنج را در آن بسته بندی می کنند. دقت کنید که جنس کیسه از نخ باشد. کیسه های پلاستیکی مجود در بازار به اندازه کیسه نخی برای نگهداری برنج مناسب نیستند.

در صورتی که قصد دارید برنج مصرفی خود را در ظرف دیگری نگهداری کنید، بهتر است حداکثر به میزان مصرف یک ماه برنج خانواده را در ظرف مورد نظر ریخته و مابقی را در کیسه نخی نگهداری کنید. دقت کنید که ظرف برنج کاملا خشک باشد.


 

دومین ترفند نگهداری از برنج خام، دوری از آفتاب، گرما و رطوبت

برنج را جایی دور از تابش آفتاب نگهداری کنید. چرا که تابش آفتاب به دانه های برنج می تواند باعث خرد دن آن ها شود. از سوی دیگر برنجی که در آفتاب بماند مستعد آفت زدن خواهد بود.

به طور متقابل ظرف برنج را از محیط مرطوب دور نگاه دارید. زیرا باعث خرابی برنج می شود. گرما نیز اثری مشابه بر دانه های رنج خواهد گذاشت. می توانید برای اطمینان بیشتر، چند عدد رطوبت گیر داخل ظرف برنج قرار دهید.

همچنین سعی کنید برنج را در محلی با تهویه مناسب نگهداری کنید تا از گرما به دور باشد. در صورتی که در مناطق مرطوب و گرم زندگی می کنید، بهتر است به میزان مصرف یک ماه خود برنج خریداری کرده و آن را در یخچال نگهداری کنید.


 



نکته سوم، جلوگیری از آفات برنج

برنج محصولی است که شدیدا مورد حمله انواع آفات، مخصوصا کرم و شپشک قرار می گیرد. اگر به میزان زیادی برنج خریداری کنید، مقداری از آن که هنوز مصرف نشده، کهنه می شود و احتمال آفت زدن آن نیز بالاتر می رود. پس حتما مواد دور کننده آفات را در گونی برنج قرار دهید.

مثلا می توانید در کیسه برنج خام، قرص های شیمیایی مخصوص آفات قرار دهید تا از حشره زدن آن جلوگیری نمایید. یا آنکه از برخی مواد طبیعی مانند حبه سیر، پوست گردو، زردچوبه، میخک، فلفل تند، زنجبیل و... که خاصیت دور کنندگی و جلوگیری از آفات برنج را دارند، استفاده نمایید.


حتما به مقاله آشنایی با محبوب ترین انواع برنج ایرانی و معرفی آن ها هم سری بزنید تا گونه های مختلف برنج داخلی را بشناسید.