برنج رابان
طرز تهیه برنج کته در 20 دقیقه

طرز تهیه برنج کته در 20 دقیقه

‏23 آذر 1399

طرز تهیه برنج کته در 20 دقیقه

برنج یکی از محبوب ترین غذاهای و عضو جدایی ناپذیر سفره های ایرانی است. حتی در بسیاری از مناطق ایران، هموطنانمان به عنوان صبحانه برنج کته را به همراه عسل یا شیر و... میل می کنند. عده بسیاری هم معتقد هستند که بدون برنج سیر نمی شوند و حتما باید به عنوان یکی از وعده های غذایی برنج میل کنند. به همین دلیل حرفه ای بودن در پخت برنج، مخصوصا به روش کته، برای هر ایرانی لازم و ضروری است.

فرقی ندارد که برنج قهوه ای می پزید یا برنج سفید، با برنج ایرانی آشپزی می کنید یا برنج باسماتی هندی. مهم آن است که اصول پختن کته را بلد باشید، تا تنها در 20 دقیقه، خانه تان مملو از بوی دلنشین برنج شود.

 


پختن برنج کته در 6 قدم ساده

بر خلاف باور عموم، اگر کته را به شیوه صحیح بپزید، دانه های برنج به خوبی قد می کشند و به هیچ عنوان به یکدیگر نخواهند چسبید. تنها کافی است که مراحل بسیار آسان زیر را به دقت دنبال کنید تا



قدم اول

به مقدار لازم برنج بردارید و آن را با دقت پاک کنید تا سنگ یا سبوس داخل برنج ها نباشد. بعد آن ها را با آب بشویید. یادتان باشد برای شستن برنج آن ها را چنگ نزنید و زیاد دستکاری نکنید. چون دانه های برنج




قدم دوم

برنج شسته شده را در قابلمه بریزید. فراموش نکنید که حجم برنج بعد از پخته شدن زیاد می شود. پس قابلمه ای استفاده کنید که حجم آن سه برابر حجم برنج خامتان باشد. برنج را به صورت یکنواخت کف قابلمه بریزید و سپس مقداری آب به آن اضافه کنید. میزان آب باید به حدی باشد که به اندازه تقریبا یک بند انگشت روی برنج را بپوشاند.




سومین قدم پختن برنج کته

قبل از روشن کردن اجاق گاز کمی نمک اضافه کنید تا دانه های برنج وا نروند. همچنین مقدار کمی روغن به آن بیفزایید تا از بهم چسبیدن دانه های برنج جلوگیری کند. توجه کنید که افزودن روغن زیاد تضمین کننده شفه نشدن کته نیست، اما ممکن است باعث سفت شدن ناخوشایند دانه های برنج شود.




قدم چهارم

اجاق گاز را روشن کنید و صبر کنید تا آب روی برنج به جوش آید. پس از آن شعله گاز را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و منتظر بمانید تا آب روی برنج تمام شود.




پنجمین قدم

 پس از تمام شدن آب برنج، مشاهده خواهید کرد که روی سطح برنج سوراخ های کوچکی تشکیل شده است. در این مرحله هنوز کمی آبدر انتهای قابلمه وجود دارد و دانه های برنج کاملا مغز پخت نشده اند. در صورت تمایل یا در شرایطی که می دانید برای پخت نوع برنج مد نظرتان به دمکنی نیاز است، باید در این مرحله از آن استفاده کنید.

اصلا برنج را هم نزنید. زیرا با این کار کته شفته خواهد شد.





قدم ششم

صبر کنید تا برنج به خوبی بپزد و ته دیگ بزند. سپس می توانید آن را نوش جان کنید.

البته پختن هریک از انواع برنج ممکن است قلق های خاص خود را داشته باشد. مثلا در هنگام پخت حتما ملزم به استفاده از دمکنی باشید تا برنج شفته نشود. اما اساس دستور تهیه برنج کته همیشه یکسان است و می توانید با کمی تحقیق قلق پخت هر نوع برنجی را بدست آورید.